Sunday, November 1, 2009

LELAKI MEMANG MACAM NI KE????


Lagi-lagi pasal lelaki,nak buat macam mane, saya ini kan perempuan, paling best pun yang dipikirkan mengenai kaum adam ni..

Sememangnya saya baru mengenali seorang kaum adam ni,  tidak perlu la saya ceritakan asal dan usul dia, tapi for the first impression, nampak dia memang lelaki yang gentleman dan budiman...huh..sape xtergoda dengan sepasang mata yang redup, hidung boleh sangkut hanger, rambut boleh mati tikus, walaupuan kulitnya tompok manggis..
ikutkan sejarah dalam hidup aku, lelaki sebelum-sebelum ini yang aku suka semua yang putih-putih belaka..tapi nampak gayanya aku sudah mengubah persepsi mengenai lelaki berkulit hitam manis ini..
dalam hati ini tetap mengakui mereka pun nampak charming...:)

Berbalik pada pengenalan dengan seorang kaum adam ni..
saya mula terpaut hati dengan perangai dia yang selamba, fun, caring, gentle, pendek kata buat kaum hawa boleh cair, secair ais krim..huh..sungguh hebat lelaki ini..
saya memang susah untuk membuka hati pada kaum adam, tetapi dengan dia, hati saya mudah terpaut (ilmu apa yang dia pakai :P)

Bermulalah satu episod, dimana kami mula membait-baitkan ayat-ayat cinta. menyusun segala nada supaya semua dunia tahu kami sudah jatuh cinta..hehehe
tiap-tiap malam, 5 ke 6 jam, tidak sah, kalau telinga tidak panas,bergayut sakan, maklumlah, tengah feeling..huhu..
Sampai la satu tahap, dimana, masing-masing, sudah mengungkap kata cinta
YAYYYYYYYYYYY!!!
KAMI SUDAH PUN BERCINTA
macam romeo and juliet...:)
Kemana saja tetap berdua, macam dunia ini kami yang punya, persetankan kata-kata orang, bahawa orang lain juga bercinta..
kata dia..ADA AKU KESAH....hahaha

Tapi.....semuanya hanya permulaan bercinta, benar kata kaum hawa dats mean,kawan-kawanku..kaum adam ni, bile da dapat apa yang dia nak, sekejap je, lepas tu, semua yang indah-indah, dia lupakan..
hurm...


Dia dah tak macam dulu, pantang merajuk, dipujuknya, saya ditatang bagai minyak yang penuh, dimanjakan dengan kasih sayangnya...
pendek kata..He's the BEST..
itu semua, pada peringkat awal...
SEKARANG....
saya merajuk ke, menangis ke..lansung tak dipedulikan..
katanya..sikit-sikit nak merajuk..
saya balik yang kena, walaupun dia yang buat hal, lukakan hati saya..
tak guna nya jantan..huh..
Dia sudah pandai lukakan hati saya, walaupun saya ni sehabis baik, tidak akan sekali-kali lukakan hati dia..

JANTAN..JANTAN..MACAM NI KE SIKAP U ALL???


Bagi kaum adam, mereka dah dapat apa yang mereka nak, means, da dapat untuk dijadikan awek, buat apa nak macam dulu lagi, janji dia aku punye..
huh..ada ke patut..
kalau awek u all sekarang lari, baru padan muka korang, barulah, masa ni, susun ayat balik, nak pujuk la konon..
haihhhh..sungguh xpaham
tak mengapalah, saya tau apa yang patut saya perlu buat supaya dia kembali macam dulu balik...
haihhhhh...
penat nak melayan kerenah kaum adam ni..sampai bila pun tak habis-habis...






















4 comments:

  1. Auww.. kurang ajar betol anak adam nee.. euww...




    lalalala~~

    ReplyDelete
  2. eeee kenapa macam tu??
    hemm u better blah je dear, mesti ada yang lagi baik kat luar sana..
    i already found 1, u pon akan jumpa jugaks 1 day yang tak kesah kita kaum hawa ni merajok sepanjang kita dengan dia..alwaz be there to wipe our tears and lent a shoulder to cry..

    try ur best for the best ok?
    *wink

    ReplyDelete
  3. uhu..
    act i pun penah rasa mcm tue..
    with my current ex.
    we had been together almost 4 years.
    i know him well but sometimes i cant bear with his perception about relation.4 years..then i give him up.i was frustuated..but after a month we split,he came to me begging tu ini..i gave him a chance,we tried but we're failed.we broke up again,then after that cople balik...& he leave me without any reason,he left me without saying anything just like that.start from that i promise never turn back!finally he text me said he cant live without me even he tried..if u at my place what would u do?now i nekad i want to throw him away from my life..n till now he try to do everything to get my attention n i just ignore him..so maybe u can just leave him n find another man who deserve u!

    ReplyDelete
  4. thanx fr vanilla ice cream and NIMI
    thanx for ur advise, neway, i've tried to be strong as u all..
    yeah..throm him away from my life is better than anything..:)

    ReplyDelete