Tuesday, September 29, 2009

Kenangan di MOS. Mish Ma Hawt Babe



Saye di hujung sekali sebelah kiri :p
Saya rasa awak gila...

Setelah beberapa lama xbukak myspace, baru hari ini terasa, macam nk tengok ape yang ada dalam myspace tu..

Sekali ada seorang hamba Allah ni kate aku awek die, beriye lak tu..saya rasa awak salah orang...saya memang xknal sape awak...

Then, dia boleh cakap, dia tengok gambar saya yang ni...


memang xsah lagi, saya pernah jadi boyfriend awak...
I'm just curious, bia betol mamat nie..kenal pun x...memang sah awak GILA..
Lastly, saya buat bodo je ngan dia, walaupun inbox saya penoh dengan mesej dia..
*sigh*
IMMATURE AND MATURE

IMMATURE LOVE SAYS : ' I LOVE YOU BECAUSE I NEED YOU '
MATURE SAYS : ' I NEED YOU BECAUSE I LOVE YOU'
 By Erich Fromm



.......I'M JUST SAY YESSSSSSSSSSS.......
JUST MISS THEM DAMN MUCHHHHHHHHH!!


My besh buddies- Mr Joker
(susah senang mase kt perak dulu, die jela yang banyak tolong aku)


My Sweety Babe -Khaty
(Kami suke bergosip bersama-sama :) )


My Lil Cutey Babe - Ana
(Kawan semengumpat, sebilik sesama masa kat perak)


My Hawt Mom - Kieyla
(Windu nak gewdix same-same, walaupun kamo sudah menjadi seorang ibu)


My hawt babe - Hanna
(walaupun da lame xberjumpe, kenangan di UPUM, xdapat dilupakan)


My gorjez mummy - Ieda
(Sebab ko ganaz, aku windu same kamo)



Lastly,
Siapa dia ni???
dia ni aveen firman..
kawan hanya melalui myspace, hanya jumpe beberapa kali sahaja, namun sering ber 'sms'
masing-masing sibuk..
misshh cutey boy neh..

shhhhhhh.....



Dia adalah kawan saya..
i'm just call him as..
ELEPHANT
PRETZEL
ICE CREAM
LAMPU SULUH
.....
(agak lucah bunyinye kan :P)
anyway..miss him..
ade ke patut call me as muncit..grrrr...

Monday, September 28, 2009

Transparent Phone

Hari ini aku dapat satu email dari seorang hamba Allah ni, wat aku terkezut...kalaulah aku dapat HANDPHONE neh...huhuhu...

Window Phone - concept phone On one hand, clear conceptual phones already, so this is not just the first, but on the other, the so-called Window Phone has one impressive feature - its transparent housing varies depending on the weather! Thus, in the sunny days, the screen will be completely transparent, on a rainy day it will appear «virtual» drop, but it is covered with frost frost. Ie translucent screen will look like as well as present a window into a variety of weather. I do not know how it will be practical, but at least, very original! :)













CANTIK KANNNNNNNNNN....
Mana satu ni...

Sebenarnya sampai sekarang, aku masih lagi konfius memikirkan hati dan perasaan ini.
Kedua-duanya aku sayang,aku suka..dan semua kawan-kawanku kata ku gila..mana mungkin boleh sayang dua orang dalam satu masa..Ahhh..pedulikan ape orang nak cakap, mereka hanya mampu mengata, tetapi tidak mampu merasa dan memahami keperitan perasaan ini..huh.. Alkisahnya...yang si A ni baik pulak tu, yang si B ni xsah kalau xlayan aku macam dunia ni aku yang punye. Yang si A ni bijak pandai, beragama, tapi yang paling aku xsuka selekeh..xpela..itu boleh adjust..:p, Yang si B ni plak, romantik, caring, layan aku macam princess, tapi kurang dalam mendalami Islam, tetapi bab-bab fashion, dia memang no 1, maskulin and metrosexual guy..huhu..Kadang-kadang, dia boleh jadi prunding imej aku..:p, tapi sayangnya, boleh ke untuk masa depan aku, yang dia hanya tau ilmu duniawi, yang wajib ditunaikan lansung xdipedulikan.....How can i find my future husband???? Aduiii...runsing, bingung...kata adik-adikku..buatla solat istikharah, atleast dapat petunjuk mana yang terbaik tuk aku....betol jugak...
tapi, aku tetap risau, boleh caya ke laki-laki ni, sebelom kahwin semuanya indah. lepas kahwin semuanya pecah..hurm..itu xkena, ini xkena...balik-balik, perempuan yang merana....

Dalam hati aku, aku cuma berharap, YA TUHAN YANG MAHA ESA, MAHA KUASA, tunjukkan lah aku insan yang terbaik, tuk aku mengharungi  liku-liku perjalanan hidup bersamanya sepanjang akhir hayatku...dan sudi menerima diri ini seadanya...:p



Sunday, September 27, 2009

Satu hari di pagi raya..

alaaaa...mama, nk gak pkai selendang..nk cube2 je...
ma mum said..suke aty kamu laa..


dan...ini lah hasilnya..:)
Bila aku letak pix ni je dalam fb...kemain ramai lagi yang memberikan komen..
anyway thanx for ur support guys..
doakan saya berubah :P

Gewdix di pagi raya bersama sepupu2 ku


me in Grey scarf and ma cousin in Orange scarf

Hmm,actually da lme xmembel0g,neway,m n0e im late t0 wish salam aidilfitri..diz year,i buat perubahan dlm dr,wlaupun impaknye xla ckup besa,ttp berselendang di pg raye adalah idea yg baik dlm dr ni,weee...neway,i wanna t0 impr0ve myself;-)







Tuesday, September 15, 2009

HE'S AWESOME!!!

I'm falling love again wit Jensen Ackles
Setelah melihat semula kesemua lakonannya dalam Supernatural,
Bagi saya dia sangat sexyyy, full sense of humor, caring and the most important things, dia adalah kacak dimata saya :)
ALASAN...

Mengapakah setiap kali bila ditujukan kaum adam soalan 'mengapakah mereka seringkali tidak berpuasa' pastinya alasan-alasan ini lah yang selalu mereka berikan...

1. Youuuu...arini i xlarat la nak puasa, sebab i banyak keje arini, penat sangat
2. I sakit perut la u, gastrik...
3. I puasa lagi buat masa ini, tapi xtaw la petang nanti
4. I xbangun sahur la pagi tadi, so xboleh nak puasa
5. I pun period gak :P ( jawapan paling peymes)

ini adalah berdasarkan fakta-fakta yang telah saya kaji sepanjang bulan puasa ini mengenai kerenah kaum adam..huhu

*sigh*

Monday, September 14, 2009

“Love doesn’t hurt"

Artikel ini dipetik dari seorang kawan lama aku dari fb..iaitu Farzana Izak...aku sangat teruja ketika membacanya..(sayang i curi artikel u, sebagai informasi untuk kesemua wanita diluar sana :P)
Artikel kali ini I ingin tujukan khas buat ‘Insan Teristimewa’ yang bernama LELAKI, … yes mereka yang menggelarkan diri mereka lelaki…TETAPI lelaki yang membelasah dan memukul wanita! Dimana, mereka ini langsung tidak layak dipanggil lelaki!

Ingin I rujuk kepada siri ‘The OPRAH Winfrey show’ pada awal tahun ini, I guess semua orang kenal Oprah Winfrey, pengacara talk show Moghul.

Setelah berlakunya, insiden rapper Chris Brown memukul penyanyi terkenal Rihanna…dan setelah Chris Brown menyesal dan mengaku salah di mahkamah dan dijatuhkan hukuman dengan berkelakuan baik dan ‘komuniti servis’, then Chris Brown meminta diampun dan dimaafkan….serta memberi alasan Rihanna lah yang telah membuatkan dia terlalu cemburu, dan membuatkan dia hilang sabar…Lalu snap dan belasah kekasihnya, Oprah telah memberi satu kenyataan pedas…

“Love doesn’t hurt! And if a man hits you once, he will hit you again,” she added. “He will hit you again and again. I don’t care what his plea is.” - Oprah Winfrey

Let me translate it mengikut apa yang I faham,

“Cinta tidak menyakitkan! Jika lelaki memukul anda sekali, dia akan memukul anda sekali lagi! Oprah menambah, lelaki akan memukul anda sekali lagi dan lagi, tidak kira apa rayuan nya.”

Perhatikan kepada ayat Oprah, “I don’t care what his plea is.” mengapa Oprah mengatakan begitu? Ianya adalah sesuatu kelaziman bagi lelaki kaki pukul…setelah mereka memukul dia yang disayangi, the next thing they do adalah, MEMINTA MAAF dan memberi berbagai alasan untuk cover rasa bersalahnya!

“Sorry sayang, I tak sengaja…I marah sangat tadi. You lah buat I marah…kalau tak I tak pukul you. I sayang sangat kat you dear. I’m sorry sayang, I love you so much, I tak buat lagi.”

“KEPALA HOTAK DIA!! amenda lu ingat lu boleh belasah pompuan pastu senang-senang minta-maaf?” And then yang girl pulak boleh bagijawapan sebagai kekasih kepada lelaki ini…

“Okay sayang, next time you jangan buat lagi. I pun janji…i takkan buat you marah lagi”

WO! WO!…back up a little. Tengok balik situasi tuuu…you, wanita meminta maaf setelah kekasih belasah you? It is okay for him to hit you? Hey beb, tiada kesalahan di dalam dunia ini yang membolehkan dia memukul you okay!

Yes dalam Islam, suami boleh memukul isteri, tapi itu SEKIRANYA… Isteri melacurkan dirinya dan melanggar nas-nas Islam. BUT itu suami isteri…
 Tapi you all yang tengah bercinta ni…please lah okay! Seperti Oprah katakan, lelaki kaki pukul ini, akan kembali memukul dan memukul lagi. Hari ini salah you begitu, esok akan ada salah lain pula. Dan dia pasti akan memukul you lagi.

Sehinggalah you akan jadi :-
 seorang yang lemah, hidup dalam ketakutan, tiada keyakinan diri. Hilang kepercayaan kepada semua orang.


Beginikah kehidupan yang you mahu, hanya kerana sebuah cinta? Hanya kerana dia berkata yang dia sangat sayang kan you? Rela you diseksa, dibelasah, disepak terajang?

 
PENTING*
JANGAN jadikan diri anda mangsa hanya kerana sebuah cinta.


BE BRAVE, tiada apa yang anda mahu takutkan, keluar dari perhubungan itu, break it off!


Tinggalkan lelaki kaki pukul. Kalau kena belasah, kena ugut, worst scenario, report to the police!!


JANGAN KASIHAN kan lelaki abusive ini, tunjukkan lebam dan luka anda ke mata dunia!


Jika dia lelaki yang telah mengambil dara anda, jangan risau! Ramai lagi lelaki yang sanggup menerima anda!


Malu pada keluarga? Lebih memalukan lagi jika anda terus di dalam perhubungan yang menyeksakan ini


BERTINDAK HARI INI BEB!!!


Hey beb, There are NO MORE LOVE laaa, serious! Only left is extreemly obssession! because if there is ia tidak akan menyeksa you…

“kerana cinta tidak menyakitkan, Love doesn’t hurt, if it does…that’s NOT LOVE!”


Please girl, Speak Out your mind!!!
Tidak sanggup saya jadi sebegini rupa..
(Ini adalah kawan saya bernama Farzana Izak, kata nya, disebabkan saya curi artikel dia, dia berharap, saya meletakkan gambar dia dalam belog saya ini..sayang, bagi i gambar ni paling cute..:P)















KAWAN LAMA

Pada malam semalam.....( tepat pukul 9.08pm )
"Why you so obsessed with me? Boy, I wanna know


Lyin’ that you’re sexin’ me when everybody knows


It’s clear that you’re upset with me........."
(cukup-cukupla tu...cepat-cepat aku angkat telepon bimbang memekak 1 rumah,  Actually itu adalah ringtone handphone aku, pastu kedengaran sayup-sayup mama ku membebel, semua orang pegi semayang terawih, yang aku sibuk memekak dalam bilik sambil berangan akibat kekenyangan perut yang melampau semasa berbuka tadi) :p
...aku sangat suka lagu obsessed by kakak Mariah Kari ni..:p, walaupun aku ni bukanlah peminat setia kak Mariah ni pun.....huhu..lol, rupa-rupanya panggilan dari seorang kawan lama yang da lama aku ter'lost' contact...Nama kawan aku ni Maxxera..atau lebih dikenali sebagai Maxy sahaja..aku sangat rapat dengan dia since aku sekolah rendah lagi, xkira sek agama ataupun sek kebangsaan..sesi pagi pun ketemu, sesi petang pun ketemu...sampai la aku naik tingkatan tiga, aku berpindah di sekolah lain, akhirnya kami berpisah dan terlost contact...Actually, nasib baik si Maxy ni terserempak dengan salah seorang kawan rapat aku, lalu si Maxy ni menanyakan khabar aku dan meminta no tel aku, akhirnya dari sini, bait-bait pertemuan berlaku..chewahh...contact punya contact, kami ketemu didalam facebook...amik kau..bukan si Maxy je aku ketemu, sekali kesemua member-member aku semasa sek rendah pun aku ketemu...ada yang da kahwin, beranak pinak da pun..aku biler lagi??? T_T
Kembali semula pada panggilan dari si Maxy ni..
Maxy : Iez...(nama panggilan aku semasa sekolah dulu)..:P
Aku : Maxeera!!! (teruja)
Aku: Lainnya suara ko..(terasa bodoh sekejap aku, memangla suara lain, da besa da pun budak ni)
Maxy: Iez, jom jumpe, bukak puasa same-same..da lame kite xjumpe..
(actually xdelah terlalu formal cam ni pun..:)
Aku : Boleh gak tu..biler?
Maxy: Nanti aku tanya baby( ni pun salah sorang kawan rapat aku), Soraya, Maryam, dyeorang free x, Si Maryam tu busy woman cket, lagipun baby ada kt Shah Alam, dia kan still study..
Aku: Owh yeke, ok la tu..agak-agak bile?
(sebenarnye aku tanye ni bukanla ape pun, risau pulak ter'clash' waktu dengan date-date yang lain yang da masuk dalam list aku awal-awal untuk berbuka puasa..ngee)
Maxy : Mybe dalam ari rabu or Khamis ni, papehal nanti aku inform ko k..
Aku: ok, bgtaw awal-awal taw..takut aku ada hal lain lak..
Maxy: Ok, aku tanya baby semua dulu..
Aku: Ok..
Maxy: Bye nanti jumpe..
Aku..Bye see you.
(perbualan ini hanyalah sekadar apa yang aku ingat je :P)
.......................................................................................................
(sempat lagi tu, si Maxy bodek aku untuk belanja dia ngan baby, katanya aku da lame keje..banyak duit..haha..okla, demi kawan-kawan lama yang da lama aku xketemu..anyway, mish them much3...)
yang dari kiri tu, Si Baby Ain..dan yang sebelah kanan ni la Si Maxy..
anyway, da besar ye korang..dulu mase kecik sume masih hingus-hingusan lagi..
hehe :p
anyway, mish them very much3..
(sory kengkawan, curi sikit pix u all dari fb :P)

Alangkah Indahnya..

Entri kali hanyalah perasaan syok sendiri semata-mata,  :P
layankan sahaja lirik lagu LOVE STORY by TAYLOR SWIFT ni..
(sebenarnye aku ngah berangan kalaulah kisah percintaan aku bersama Chase Crawford idaman aku tu seperti di dalam lagu ini..huhu..awesome :P )

LOVE STORY
We were both young when I first saw you
I close my eyes
And the flashback starts
I'm standing there
On a balcony of summer air

See the lights,
See the party, the ball gowns
I see you make your way through the crowd
You say hello
Little did I know
That you were Romeo you were throwing pebbles
And my daddy said stay away from Juliet
And I was crying on the staircase
Begging you please don't go, and I said:
Romeo take me somewhere we can be alone
I'll be waiting all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story baby just say yes

So I sneak out to the garden to see you
We keep quiet cause we're dead if they know
So close your eyes
Escape this town for a little while

Cause you were Romeo I was a scarlet letter
And my daddy said stay away from Juliet
But you were everything to me
I was begging you please don't go and I said: 
Romeo take me somewhere we can be alone
I'll be waiting all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story baby just say yes
Romeo save me, they try to tell me how to feel
This love is difficult, but it's real,
Don't be afraid
We'll make it out of this mess
It's a love story baby just say yes, oh,
I got tired of waiting
Wondering if you ere ever coming around
My faith in you was fading
When I met you on the outskirts of town I said:
Romeo save me I've been feeling so alone
I keep waiting for you but you never come
Is this in my head, I don't know what to think
He knealt to the ground and pulled out a ring
And said:

Marry me Juliet you'll never have to be alone
I love you and that's all I really know
I talked to your dad go pick out a white dress
It's a love story baby just say YESSSSSSS...
( CHASE CRAWFORD...please married me :P)
kuikikuikui....
(x ada kaitan yang hidup mahu pun yang mati )

Sunday, September 13, 2009

my addicted..

~ sugar saya ~
~ kaki gosip ~
~ kaki shopping ~
~lovely~
~sweett~
~ sense of humor ~
~fun~
~caring~
~still study ~
~ my hawt BABE ~
she is my angle and my sugar..
walaupun kami suke "KEPOCHI' sesame..kami tetap memahami satu same lain..
saya sangat sayang pada dia..
walaupun sekarang jarang ketemu dan bergayut di telepon berjam-jam macam dulu..
sebenarnye, hati ini sangat merindu dia
saya sangat-sangat berharap, dia menemui jalan kebahagiaan di dunia dan akhirat..

LOVE YOU KHATY <3
p/s...babe...jangan sampai terjerat diri..ngee...

mish u...

2 hari yang lepas, inbox hp aku penoh dengan msj dari ma besties, sedey plak, ble die ngadu tentang her probs..pe bley buat sayang, mulot orang sume xboleh nk tutup, kalu boleh tutup pown pkai mask for H1N1 tu..hehehe (guwau jep)..sabar jela syg, ujian yang mendatang neh...
tp kan, yang paling wat aku bengang sgt, masih ada lagi kah kawan yang tikam belakang..agak2 nye kang dorang neh pakar dalam 'backstabber' kowt, dats y keje dorang seronok tikam member sendiri, aku tumpang sedey dengan kawan baik aku sowang neh...
kisah yang lepas, walaupun kisah itam, yang xboleh nk tanggal balik dengan clorox :P, tp bg aku ttp benda da lpas, sume orang penah wt silap...pe yang boleh aku legekan aty dye, aku just berharap, agar dye sabar menempuh dugaan yang mendatang, dan aku pasti kekasih hatimu akan kembali..chewah...ape pun, sye disini tetap menyokong kamu, walaupun kamu jaoh dimate ku..:P
p/s- sayang..kalo da sampai seru, aku nk merasa nasi minyak..insyaAllah....

mish her damn much NOR IDAYU ZAINAL ABIDIN..:) (yang berbaju putih itu)

tension...

Setelah dikaji semula, baru aku sedar, aku ter 'DELETED' post2 aku yang lepas-lepas...UWAAAAAAAAAAA.....T_T

menci dowh...

Tinggal beberapa hari lagi, da nak raye, seb baikla, aku da bwat persiapan raya, sory mama, along hanya mampu beli 3 jenis biskot sahaja..:(
budget da lari...ngee..banyak sangat shopping raye tahun ni..
tapi yang bwat aku bengangnye, aku xpat nk cuti panjang...menciiiiiiiiiiiiiii...
kalo aku cuti, gaji aku kne tolak...huh...
HATE glew...menci..menci..menci..
nk bwat camner, keje jelaaaaa....:(

bingung..

Dalam bulan pose ni, kepale otak aku still bingung memikirkan keadaan yang  resah ni, cume aku je taw mengapa aku jadi cenggini...hurm..:(
hati ini melahirkan perasaan sayang yang terlalu banyak, sape, mengapa, apa...kesemuanya buat aku tidak sedar akan hakikat yang terjadi sekarang...bingung, gila, rimas..adoii..sakitnye...
maafla kengkawan, aku xdapat nk citerkan pe sebenarnya masalah aku neh..terlalu secret bagi aku, tapi yang pastinya aku bingung tentang perasaan ini...hurm..:(

Kalaula macamni rupa aku stress..aku pasti kesemua akan lari :P

Thursday, September 10, 2009

madly in LOVE.....
i am deeply in Love wit Chase Crawford..
glew la weyh, lakonan die lam citer Gossip Girl, cukup wat aku cair..
bagi aku dia sangat hOOOttttt....

personaliti lelaki..(lelaki kah anda)hehehe

Arini, aku terbaca satu blog, blog tu mengenai cinta..cinta..dan cinta...so, nak dijadikan cerite belog itu telah membuat aku jatuh cinta padanya, bukan cinte pe pun, cuma aku sangat suka membaca isi kandungan yang tersurat didalam belog itu, so, guys, klu nk taw pasal cinta, baik perangai laki, or pompuan silalah datang kt belog ini kay (http://www.tentangcinta.blogspot.com/) = ) promote ni weyh...
dan yang paling wat aku teruja mengenai personaliti lelaki mengikut zodiak nya, siap ade tips nk memikat tu, tak menahan...kui3....betol ke???
PERSONALITI LELAKI


......PSSSSSSSTTTTT...sO sape2 yqng xde bf tu, pe lagi..baca-bacalah cara nk memikat hatinya...hehhehh

Aries (21 Mac – 20 April)

Orang Nya: Anak mak! Smart mamat. Intelligent (boleh la….)

Tips utk memikat: Bagus untuk minah-minah tudung (NO OFFENCE) but its true.. Jejaka Aries suka wanita yang sopan, tata-tertib.. sebab nak bawa tunjuk mak so kena lah bawa balik yang bagus punya.

WARNING: Jika anda betol anda rasa kes ini pilihan anda, pilih lah. Kalau tidak, jangan lah main-mainkan hatinya. Hati dah luka sukar nak dibaiki. Macam moto yang dah rosak, makan bulan diworkshop baru baik.

 

Leo (24 Julai – 23 Ogos)



Orang nya: Penyayang, warm hearted, tidak kedekut bila mahu berkongsi kesenangan dan kemewahan dengan orang yang disayangi nya. Jejaka Leo ini juga seorang yang ambitious, self-centered tapi tak ego.(kadang-kadang je ego). Pandai berkata-kata.

Tips utk memikat: Sebagai perempuan, harus lah menunjukkan kewanitaan yang selembut-lembutnya. Kena tahu bagaimana menilai dan menghargai setiap ciri dan kualiti ada pada jejaka leo.

WARNING: Jangan.. saya ulangi.. JANGAN bercakap atau memuji lelaki lain di hadapan LEO. Mereka tak suka dibanding-bandingkan dengan orang lain.. mereka tu sensitif! Sikit sikit tak boleh, nanti merajok, balik bilang mak.


Virgo (24 Ogos – 23 September)



Orang nya: Pemalu, tak pandai mengawal emosi, ceng’eng. Suka mencari perhatian dari perempuan.

Tips utk memikat: Lelaki Virgo suka yang pendiam, tak kecoh, sofisticated, simple, jangan banyak cakap..(cerewet pulak si virgo nie) So kenalah pandai menyerlahkan nilai-nilai kewanitaan, gaya yang manis, kelembutan dan tak lupa kesabaran..(virgo ceng’eng.. kuat merajuk)

WARNING: Bila pergi dating, jangan pakai yang ter “over welming”.. virgo ini gatal..(chicky duck) kalau dia over gatal, kasi jer flying kick sama dia.


Libra ( 24 September – 23 Oktober)
Orang nya: Cerewet, posessive, takes things lightly when comes to quarrel tapi jujur dlm segala hal. Suka buat keputusan `last minute`. Seringkala kontrol diri depan perempuan.

Tips utk memikat: Senang aje.. Libra suka perempuan yang ceria, happy go lucky.. SO be urself.

WARNING: So bila nak date.. makai lah make-up yg sederhana.. tapi jangan lupa cover-up pimple jika ada.. a big turn off for Libra pasal diorang ingat diorang nie semua hensem.


Scorpio ( 24 Oktober – 23 November)
Orang nya: Action serius, mudah cemburu, mood swing..

Tips utk memikat: Sentiasa menghargai nya.. nak bergayut di talifon berjam-jam pun takpe! janji dengan dia, kerana Scorpio ini macam Libra juga, posessive. Tak suka berkongsi perempuan nya dengan orang lain.

WARNING: Buat pilihan yg betol bila mahu memikat scorpio, kerana bila dah terjerat susah nak escape dari scorpio…(jangan kata tak kasi warning)


Cancer ( 22 Jun – 23 Julai)

Orang nya: Segak, Step kaya, bermurah hati, suka menunjuk-nunjuk dengan kemewahan.. tetapi mereka adalah sebalik nya..(berhati-hati ya)

Tips utk memikat: Jangan pulak anda pun nak step kaya… nanti habis duit dikebas.

WARNING: TOLONG Jangan terpedaya dengan kata manis nyer.. first first manis, kalau dah lama jadi masam.. kadang kadang jadi basi…


Sagitarius ( 23 November – 21 December)

Orang nya: Fu.. yoh.. siapa dapat memang untung… Sagitarius org nya happy aje.. suka (bergembira tepok tangan sama2.. la la la..) bawa partner jalan-jalan.. Sort of adventurous.

Tips utk memikat: Sentiasa ada kan plan bila nak keluar.. tengok wayang ke? kanoeing ke? Anything asal kan jangan membosan kan…

WARNING: Jangan “u plan.. i plan lah”..’confirm tak ada plan’.


Capricon ( 22 December – 20 Januari)
Orang Nya: Egoistic, ada batu duduk di atas itu kepala, pendek kata Capricon seorang yang sukar nak meluah kan perasaannya. Jarang sekali anda akan mendengar dia melafazkan ‘cinta’ pada anda.

Tips utk memikat: COOL aje sis.. nak tekel mereka bukan mudah.. jangan give in selalu.. ajar sikit.. mereka jual mahal.. kita jual lagi mahal

WARNING: Macam layang-layang putus tali.. jual mahal.. mahal jugak sis.. jangan mahal sampai terputus tali.. melepas lah kau nanti…


Aquarius ( 21 Januari – 19 Februari)
Orang Nya: Pijak semut tak mati… Suka yang cantik dan menarik perhatian.

Tips utk memikat: Kacang aje.. sentiasa berpakaian cantik, glamer.. comfirm dia sentiasa nak berkepit aje dengan you.


WARNING: Lelaki Aquarius nie cepat bosan dengan orang.. so sebelum dia tinggal kan kita.. kita blah dulu


Pisces (20 Februari – 20 Mac)
Orang Nya: Segak, bergaya, ngada-ngada, choosy.. Mudah perasan. walaupon tak hensem..

Tips utk memikat: Senyum sikit kat dia, mesti dia akan ingat sampai bila-bila.

WARNING: Mungkin bakal jadi playboya.


Taurus (21 April – 21 Mei)


Orang nya: Mencabar. garang seperti singa, takut seperti tikus. Mereka tidak tetap dengan pendirian sendiri. Suka Bantu orang lain.

Tips utk memikat: Low profile sikit, mereka suka sesuatu yg mencabar, let him find out the real you…

WARNING: Kadang-kadang diorang suka buat kelakar seorang seorang… kesian takde orang lain layan…




Gemini (22 Mei – 21 Jun
Orang nya: Mudah Gemok! egoistic, tak suka kalah. Kalau ada debate, jangan harap anda nak menang.. dalam apa-apa persoalan jua mereka ada aje alasan nya

Tips utk memikat: Sabar aje lah.. be patient. Sebagai perempuan, mengalah lah sikit.. lambat laun hati nya akan lembut jugak.. Lelaki Gemini nie suka pada perempuan yang lembut, hatinya akan lembut jua.

WARNING: Jangan bersikap terlalu kasar dengan nya.. kalau dah tak tahan dengan mereka.. blah aje jangan banyak cakap.. mereka panas baran. Tak guna bertengkar anda tak akan menang punya pasal diorang nak menang jer…..



layannnnnnnnn..........



Finally....
siap gak gambar aku tIme photoshoot rockstar dlu..walaupown xdela byk sgt...
pe yang ley aku gtaw, hanyala, layankan sajeeeeeeee....thanx to AFITZ ISMAIL
Glew tembam aku rase time neh
korang jangan xtaw, penat aku men"kave" kan pewot aku yang sangat cantex neh..haha
Cowie ye cik tika, aku terselit gambar ko...(actually, minah ni la yang teman aku sepanjang photoshoot tu) dia pown nk posing gak..hehehehehe
2 versi syok sendiri
Bersama Effie (kawan kepada photographer afitz ismail) dan Tika
hehehehehe..sekali awek seksi lak yang aku ter'uplode' dalam blog neh...:P