Monday, August 24, 2009

LELAKI IDAMAN SAYA..




Lelaki idaman saya adalah…

Seorang lelaki yang beriman…

Yang hatinya disaluti rasa takqwa kepada Allah…

Yang jiwanya penuh penghayatan terhadap Islam…

Yang sentiasa haus dengan ilmu…

Yang sentiasa dahaga akan pahala…

Yang solatnya adalah maruah dirinya…

Yang tidak pernah takut untuk berkata benar…

Yang tidak pernah gentar untuk melawan nafsu…

Yang sentiasa bersama kumpulan orang-orang yang berjuang di jalan Allah…

 

Lelaki idaman saya adalah…

Lelaki yang menjaga tuturkatanya…

Yang tidak bermegah dengan ilmu yang dimilikinya…

Yang tidak bermegah dengan harta dunia yang dicarinya…

Yang sentiasa berbuat kebajikan kerana sifatnya yang penyayang…

Yang mempunyai ramai kawan dan tidak mempunyai musuh yang bersifat jembalang…

 
Lelaki idaman saya adalah…

Lelaki yang menghormati ibunya…

Yang sentiasa berbakti kepada kedua orang tua dan keluarga…

Yang akan mendidik isteri dan anak-anak mendalami Islam…

Yang mengamalkan hidup penuh kesederhanaan…

Kerana dunia baginya adalah rumah sementara menuju akhirat…


 
Lelaki idaman saya…

Sentiasa bersedia untuk menjadi imam…

Yang hidup dibawah naungan Al-Quran dan mencontohi sifat Rasulullah…

Yang boleh diajak berbincang dan berbicara…

Yang menjaga matanya dari berbelanja…

Yang sujud penuh kesyukuran dengan rahmat Allah keatasnya…

 
Lelaki idaman saya…

Tidak pernah membazirkan masa…

Matanya kepenatan kerana penat membaca…

Suaranya lesu kerana penat mengaji dan berzikir…

Tidurnya lena dengan cahaya keimanan…

Bangunnya subuh penuh kecergasan…

Kerana sehari lagi usianya bertambah penuh kematangan…

 
Lelaki idaman saya…

Sentiasa mengingati mati…

Yang baginya hidup di dunia adalah ladang akhirat…

Yang mana buah kehidupan itu perlu dibaja dan dijaga…

Agar berputik tunas yang bakal menjadi baka yang baik…

Meneruskan perjuangan Islam sebelum hari kemudian…

 
Lelaki idaman saya adalah…

Lelaki yang tidak terpesona dengan buaian dunia…

Kerana dia mengimpikan syurga…

Di situlah rumah idamannya…

Dan dia ingin membawa saya bersama…

Dialah lelaki idaman saya…
@@@@@kalaula dapat kan@@@@@





AKU JADI ROCKSTAR WEYH!!!





Ding dong (aku saje je wat bunyi, tapi xde pown..)masok suda IM lam mespes aku, dari seorang insan yang da lme aku xchatting sesame..name dye AFIZ ISMAIL (u xkesah kn I mencapap name u dalam blog I yang burok lagi huduh neh)..huhu..peymes cket…then dye kate aku ade janji dekat dye sesuatu long tyme ago…


pe ewh…aku wat2 lupe, padahal aku ingat je..dush2..mamat nie ingat sungguh janji ku padanya satu masa dulu..katenye nk suh aku jd model for photoshoot..adoyai..ko bia betol mat…aku neh xpandai pown nk posing2 neh..kang macam rupe ayam berak kapur lak aku posing..xgitu..hehehehhe


nk dijadikan citer, chat punye chat..aku pown agree tok jumpe pada ari sabtu (22 ogos 2009) bersamaan 1st ramadhan..larat ke aku neh..jangan xpose da la..sepanjang persetujuan yang berlaku, banyak benda aku tanye si afiz neh..


aku: uuuu…….i bkn rockstar pown u nk suh I jd rockstar..


afizismail: alaa…I tgk jacket yang u pakai tu (lam mespes aku), I tgk de gaya rockstar..ok la tu..


aku: uuu..tu candid je kowt..i segan la..mane biase meyh..i layan rnb, soul, underground..etc..


afizismail: KANTOI..underground tu bkn rockstar ke…


aku:lol..dengar je muzik cenggitu, tp I more to rnb je u..(lebey kurang camnila aku tep, da xigt da pown)


afizismail: patut la pown..


aku: nape?


afizismail:xde pape..


afizismail: u ade RAGGING x?


aku: RAGGING ke LEGGING??(konpius jap aku)
afizismail: bukan ragging ke orang panggil, alaa u ade pakai la..


aku: owh..legging la..manede ragging..(atleast mamat neh taw gak trend pakaian pompuan zaman skang neh)hehe..


afizismail: owh..ok2..sabtu ni k..jangan xjadi lak


aku: yelaa..pape, t text je I kay..tp I kt umh kwn I taw..tika name dye…


afizismail:ktne tu?


aku: alaaa..taw x south city plaza..dpan2 tu je apartment i..


afizismail: owh..k..taw2..t I msj k..


aku: ok..(daa)..


………………………………………………………………………………………………………………………………………….


lepas tamatnye perbualan yang ntah pape tu, aku menunggu ari sabtu dengan penuh debaran..hahahah..


bia betol weyh, aku ni penakut, segan, malu tahap cipan bertelor..:P


aku mengajak tika dengan harapan berbunge dye dapat teman aku photoshoot aritu..


aku: alaa..ieka..boleyla ko teman akk ko sorang neh..


tika: blew tu kak?


aku: sabtu neh..ley kn (sambil memandang muke ieka dengan penoh harapan) macam muke shin chan xtaw malu..


tika: tengokla dulu kak, xjanji, takowt saye balik kg..


aku: alaaaaa..ley la..t akk da xde..(ayat membodek)


tika: yela2…ok…(lebey kurang camnila kowt)


aku: yayyyy!!!yesssssssss!!(hanye lam aty jep) ngee..


****NURATIKAH****sekali lagi ko dalam blog aku yang huduh neh...




NANTI SAYA AKAN SAMBUNG LAGI YE EPISOD PHOTOSHOOT SETERUSNYA, UDAH PENAT…………………..

Sunday, August 23, 2009

RAMADHAN DATANG LAGI!!
sedar xsedar(walaupun sedar je pada hakikatnya) da masok 3 hari aku berpuase..yay!!!adoi..lme lagi kowt..
huhu…tahun neh aku nak nekad..nk pose penoh tolak..benda wajib (gul da sedia maklum kay), mane xnye..tyme aku study dulu..asal ade je setan-setan menghasot (kadang2 aku la setannye)..aku tewos lupe daratan nak pose..punye excited, bangun sahur..kadang-kadang xsedar pown sahur kol 7 pagi..hahah..mengong2..tingat kt ousemate aku..windu si ana kenit (bak kate ebal jepown, dak kolej aku dulu) dan aku plak dipanggilnya katik..cilakak ko ebal..
dulu, tyme aku blaja kt perak (KPM Sri Iskandar), aku cukup suke tinggal pose..xtahan beb..panas kt sane..cam mencanak matahari ats kepale…(spttnye aku practice) untuk mase hadapan…(harapan untuk menjadi penghuni syurga)…insyaALLAH..tapi hampeh..pose xpenah penoh…huhu..
berbalik pada dak ousemate aku..si ana kenit…dye member paling besh penah aku jumpe..sume nye aku sekepala..cume barang je xsame size..hahahah( ko punye ag besa ana):P…
ceit..beriya bangun sahur..kol 5, kadang2 g lepak kt maple salam kt sri iskandar tu..aku rase dak UITM sri iskandar, da knal sangat maple salam tu…makan punye makan, sampai nek kembong pewot neh…pas makan tdo balik..tnggu claz sok nye..
tetibe..bangun pagi…


ana: bebbbbbbbbbbbbbbbb!!!!!

aku: (dalam keadaan mamai) pasaipe dok jerit2 neh

ana: sini laa…(merengek manje)hahah

aku: idong aku da kembang kempis..(bau menusuk kalbu)

ana :hehehehehe(sengeh cam kerang busuk)

aku:..ceit…merokok siot..xpose rupenye..

macamtu la..setan-setan yang menghasot aku di kala bulan ramadhan..skang tidak lagi..ko jaoh di mataku..(sayang ko ana)..huhu..

kisah mat bangla....

fuyoo..lamenye aku xmembelog..actually aku neh bute IT (jujur siot)..so nk update2 blog neh..aku jadi malas..
bace blog strangers aku rajin plak..hehehe..
neway aku dapat banyak gak knowledge..x gitu…
hurm…actually arini aku last keje kat…tut…(biala aku je yang taw)..rase sedey plak nk tinggalkan kawan semengong aku..sory tikah..ko memang mengong + thomey..neway, m eppy to be wit u..da macam boypren gulpren..tdo setilam, makan sesame, semayang tnggu turn.haha (sory aku pinjam telekong ko)…huhu…lepak, mencapap kan diri kat syed bistro (sampai mamak-mamak da nek hangus tengok muke aku ngan tika) hehehe..asala dok je syed bistro..


aku ngan tika : ane!!!
(kadang-kadang, nek tensyion, mentang-mentangla muke aku ngan tika je asyik lepak ctu, dye leh wat dek jep)

ane: yaa..mau apa??

aku ngan tikah : macam biasela..xkan xtaw lagi..(cara cakap cam nak order air mahal)..hahahahaha, kadang2 aku bajet siot…nk shopping nye pasal..grrrr….(tingat plak beg LV yang aku nk tu) dush3.ble nk dapat neh..

ane: itu saje…nasi lemak, nasi goreng ayam, ayam madu, meehoon tomyam (kalau boleh sumer menu yang dorang ade dorang nk sebut macam aku ni 1st tyme datang jep..huh) hampeh tol..

aku ngan tikah: lol…da cakap cam biase..xkn xtaw..(da nek meradang)..

ane:..ow..owh..ok..ok..ais kosong saja..

aku ngan tikah: (perghhhh akhirnye..senyum lega)..hahah..hajat datang maple..mahu cuci mate..makan..nanti dulu…
:P


..................................................................................................................................................................
KISAH DALAM TRAIN



Berbalik pada citer asal aku..(ade plak citer asal aku)..sok, aku da start keje baru kat kl..hurm..dekat jalan raja laut..adoyai..aku cukup malas nak berebut nek train pagi2..sakit pale dibuatnye..plak tu berhimpit-himpit, macam tin sardin..aku rasela tin sardin pown ade ruang lagi..penah sekali tu aku nek komuter..excited glew neh nk jumpe member lame aku time sekolah..ceit..fadia…aku rindoo same kamoo..(aku panggil dye fasha sanda, aku sndiri pown xtaw npe)..hurm..lepastu, ade la pulok sowang mat bangla neh blakang aku..actually aku xamik port pown sape blakang aku..tapi aku berharap sangat ade la jugak mat2 hensem yang boleh dijadikan aku tok cuci mate.dan berhimpit2 sesame..ngee...(sempat lagi tu)haha…aku da abes tepi dan melepet kat tepi pintu, kira bersandar abesla..
sedar-sedar..(dup dap, dup dap lam aty aku)
pebende neh weyh…(belakang aku)
aku da seram semacam…keras lak tuh…
ceit..pe neh..
aku wat2 xrase…
tapi..makin lame makin menjadi-jadi…
aku kedepan lagi badan aku, dengan harapan, aku da xrase benda yang keras, menegak semacam itu,…
xjadi jugak..aku still dapat rase..
cilakak nye mat bangle(dye ley lage kan (k*t*) dye kt aku…
dye igt aku neh porn star pe..
weyh..cepatla komuter neh..tetibe aku rase train neh, glew lembab..
argghhh..tension..nk nanges..aku tekadkan aty, wat dek jep..
lam aty aku..nk kerat2 je dye punye.tut…..cilakak ko MAT BANGLA!!!

MAT BANGLA MUKE GATAL!!!hahahhah
(marilah sapa mau kawen dengan saya) :P