Wednesday, November 18, 2009

AKU HANYALAH SEORANG PEREMPUAN


AKU DIDDY


Aku seorang perempuan yang dilahirkan di Hospital Besar Kuala Lumpur pada 7 Mei 1985, pada hari selasa (seingat aku la :P)
diberi nama Nurrul Izdihar bt Mohd Zain, mungkin agak sukar bagi sesetengah orang nak menyebut nama ni.
Secara ringkasnya, setengah orang menggelarkan aku nurul, iez dan diddy...
Aku berzodiak Taurus, setahu aku, orang yang bernaung di bawah bintang ini, sangatlah keras kepala, Yaa..memang aku akuinya, aku memang degil sejak kecik lagi, kata mak bapak aku, aku ni pantang ditegur...
wutevalaaa mama, abah...
heheheh
Aku cukup pantang bila orang ganggu hidup aku, aku tak kacau hidup orang, jangan sesekali menempah maut dengan aku..aku akui aku memang pendendam orangnya, memang sukar aku nak memaafkan insan yang betul-betul mengkhianati dan melukakan hati aku..
Maafkan aku, aku suda cuba untuk mempunyai perasaan empati dalam diri ini, mudah memaafkan kesilapan orang lain, tetapi hasilnya tetap sama..
aku adalah diri aku...
Walaupun aku bersikap sedemikian rupa, aku masih boleh berbangga dengan diri ini, aku adalah insan yang setia, jujur dan mudah mempercayai kata-kata orang..
mungkin itu satu kesilapan, mudah dengan orang..
aku cuba untuk jadi peramah, mesra dengan semua orang, tapi, orang selalu mengambil kesempatan atas setiap tingkah laku aku..
adilkah begitu?????
dunia selalunya begitu kan.....
bIla aku mula menyintai seseorang, sesungguhnya, aku betul-betul maksudkan dan ingin memiliki dia seumur hayat aku, tapi adilkah bagi aku, hanya seorang perempuan yang penuh dengan emosi yang tidak menentu???
Emosi juga la yang mengganggu hidup aku,
saban hari, ketidaksefahaman mula berlaku, disebabkan emosi yang tunggang langgang..
arhhggggg....penat melayari hidup sebagai seorang perempuan..
tapi, aku tetap bersyukur aku dilahirkan sebagai wanita..
Yelaaa...perempuan kan...
Hidup aku sangat simple, walaupun aku ini tidaklah fashionista sangat, tapi aku memang sangat sukakan fashion, trend, glamor, fabulous..pendek kata semua yang best-best..
tapi, tetap berpada-pada dan mengikut kemampuan, sapa yang tidak suka dibajai kemewahan kan???
huh...dunia..dunia...
Hmmm....lelaki idaman aku???
hahhahaha....
cukuplah, mengetahui agama, walaupun tidaklah terlalu alim, bagi aku bad boys memang best...sedap mata memandang, tinggi, walaupun aku ni tak cukup tinggi, adil la kan :P,
setia, jujur, not too romantik, sfull sense of humour, treate me like a princess...waaahhhh...
tapi, tak semua yang kita nak tu dapat kan??
kalau da dapat tu, aku sangat-sangat bersyukur....
kenduri 40 malam aku leh buat..hhhehehe..
Aku sangat tidak suka orang yang hipokrit, penipu, rasa semua orang benci kan??
lelaki yang selekeh, pengotor, bitch...tolonglah jauhkan diri dari aku, perampas, playboya...semuala..pesetankan mereka-mereka ini..
hehehhe...

cukuplah sampai sini. just nak cakap ini lah saya, Nurrul Izdihar, seorang perempuan yang bagi aku, agak complicated..who cares rite???
:P






Tuesday, November 17, 2009

IT'S COMPLICATED

i LOVE HIM SO MUCH, BUT I HATE HIM TOO..
WHAT CAN I SAY...I'M JUST FALLING LOVE WITH HIM...

 


Monday, November 16, 2009

 ATTENTION FOR LADIES


Hai para wanita, air dalam botol plastik di dlm Kereta Anda, sangatlah
berbahaya!!! !

Dengan cara inilah Sheryl Crow mengalami kanser payudara. Dia tampil di acara
Ellen show dan mengatakan hal yang sama persis. Hal ini telah
diidentifikasikan sebagai penyebab paling utama pada kanser payudara,
terutama di Australia ...

Seorang teman yang ibunya didiagnosa mengidap kanser payudara baru-baru ini.
Doktor berkata : wanita tidak boleh meminum minuman yang sudah lama berada
di dalam Kereta.

Doktor berkata bahAwa hawa panas yang memanaskan bahan plastik dalam botol
memiliki bahan kimia tertentu yang dapat menyebabkan kanser payudara. Jadi tolong
berhati-hatilah dan jangan minum air dalam botol plastik yang sudah ditinggalkan
di dalam Kereta, dan kirimkan ke teman-teman wanita Anda.

Informasi seperti ini sangatlah kita perlukan dan kita harus berhati-hati, dan mungkin
akan menyelamatkan hidup kita. Hawa panas dapat menyebabkan toksin/racun dari
plastik menjadi bocor dan bercampur dengan air dan mereka telah menemukan racun
ini pada jaringan payudara. Sebisa mungkin gunakan gelas stainless steel atau botol kaca.

Biarlah semua orang yang mempunyai isteri atau teman wanita atau anak
perempuan mengetahui ini semua.

BOY NATURE VS GIRL NATURE



 

 

Dear SAYANG....

Look, im know our relationship is getting worst rite now...i've tried to be in ur shoes, but what can i say..i am trying my dear..
i love you damn much sayang, and no matter what happen im always be with you...
we try our best, and im know my responsibilities, even though you think dis prob it is a small matter...
now i know...im scared to losing youuu..
im really-really mean it sayang....
------------------------------------------------------------------



TENSION!!!!!!!!


BYK KALI TRY UPLOAD GAMBAR....SEMUANYA XBOLEH.....
HUH..
NO MUD!!!!

Sunday, November 1, 2009

LELAKI MEMANG MACAM NI KE????


Lagi-lagi pasal lelaki,nak buat macam mane, saya ini kan perempuan, paling best pun yang dipikirkan mengenai kaum adam ni..

Sememangnya saya baru mengenali seorang kaum adam ni,  tidak perlu la saya ceritakan asal dan usul dia, tapi for the first impression, nampak dia memang lelaki yang gentleman dan budiman...huh..sape xtergoda dengan sepasang mata yang redup, hidung boleh sangkut hanger, rambut boleh mati tikus, walaupuan kulitnya tompok manggis..
ikutkan sejarah dalam hidup aku, lelaki sebelum-sebelum ini yang aku suka semua yang putih-putih belaka..tapi nampak gayanya aku sudah mengubah persepsi mengenai lelaki berkulit hitam manis ini..
dalam hati ini tetap mengakui mereka pun nampak charming...:)

Berbalik pada pengenalan dengan seorang kaum adam ni..
saya mula terpaut hati dengan perangai dia yang selamba, fun, caring, gentle, pendek kata buat kaum hawa boleh cair, secair ais krim..huh..sungguh hebat lelaki ini..
saya memang susah untuk membuka hati pada kaum adam, tetapi dengan dia, hati saya mudah terpaut (ilmu apa yang dia pakai :P)

Bermulalah satu episod, dimana kami mula membait-baitkan ayat-ayat cinta. menyusun segala nada supaya semua dunia tahu kami sudah jatuh cinta..hehehe
tiap-tiap malam, 5 ke 6 jam, tidak sah, kalau telinga tidak panas,bergayut sakan, maklumlah, tengah feeling..huhu..
Sampai la satu tahap, dimana, masing-masing, sudah mengungkap kata cinta
YAYYYYYYYYYYY!!!
KAMI SUDAH PUN BERCINTA
macam romeo and juliet...:)
Kemana saja tetap berdua, macam dunia ini kami yang punya, persetankan kata-kata orang, bahawa orang lain juga bercinta..
kata dia..ADA AKU KESAH....hahaha

Tapi.....semuanya hanya permulaan bercinta, benar kata kaum hawa dats mean,kawan-kawanku..kaum adam ni, bile da dapat apa yang dia nak, sekejap je, lepas tu, semua yang indah-indah, dia lupakan..
hurm...


Dia dah tak macam dulu, pantang merajuk, dipujuknya, saya ditatang bagai minyak yang penuh, dimanjakan dengan kasih sayangnya...
pendek kata..He's the BEST..
itu semua, pada peringkat awal...
SEKARANG....
saya merajuk ke, menangis ke..lansung tak dipedulikan..
katanya..sikit-sikit nak merajuk..
saya balik yang kena, walaupun dia yang buat hal, lukakan hati saya..
tak guna nya jantan..huh..
Dia sudah pandai lukakan hati saya, walaupun saya ni sehabis baik, tidak akan sekali-kali lukakan hati dia..

JANTAN..JANTAN..MACAM NI KE SIKAP U ALL???


Bagi kaum adam, mereka dah dapat apa yang mereka nak, means, da dapat untuk dijadikan awek, buat apa nak macam dulu lagi, janji dia aku punye..
huh..ada ke patut..
kalau awek u all sekarang lari, baru padan muka korang, barulah, masa ni, susun ayat balik, nak pujuk la konon..
haihhhh..sungguh xpaham
tak mengapalah, saya tau apa yang patut saya perlu buat supaya dia kembali macam dulu balik...
haihhhhh...
penat nak melayan kerenah kaum adam ni..sampai bila pun tak habis-habis...






















Saturday, October 31, 2009

ME MISSING??????

Rindu saya pada belog ini, buat masa ini, saya sangat sibuk, terpaksa menghilangkan diri mencari arah tuju, benar kata orang, hidup seperti roda, kadang kita diatas, kadang kita dibawah...YA..saya terpaksa menerima hakikat ini..terima kasih sayang, sebab sudi menemani diri ini sepanjang dalam kekusutan dan kebingungan.

Siapalah saya untuk menilai diri ini, baik atau buruk, tuhan yang menentukan segalanya..well, saya pasrah dengan apa yang terjadi dan mencuba untuk memperbaiki diri. 

Sesungguhnya saya sangat merindui kehidupan pada masa-masa lampau.....



noted: TETAP RAHSIA...

 

Saturday, October 17, 2009

Masih lagi dalam suasana raya...

Lately ni saya agak bz cket, banyak sangat benda nak dibelog...hurm..
Finally, saya jumpe juga kawan-kawan lama yang terpisah selama 8,9 tahun..lame tuu
:)
Finally, kami jumpe di fb dan sempat lagi bergosip di rumah terbuka Maxy..:p



 

 

Perkenalkan mereka-mereka yang cantik ini
Kebaya maroon ; Elia
Kebaya Puteh ; Soraya
Kurung Maroon; Maxy (Toke open ouse :P)
Kurung Hijau; Baby Ain
Kebaya Merah itu; Saya (diddy)

P/S : Korang jangan marah aku, yang pasti korang tetap vouge..;P

Yang GEWAMNYA bakal bf aku, sempat mengusik kata si Kebaya Puteh itu cantik..grrr..ada hati la tu untuk menggatal..haihhh..








 

Thursday, October 8, 2009

WUJUD LAGI KAH?


1.Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan
 alasan kenapa
 dia mencintai kamu. Yang dia tahu dihati dan dimatanya
 hanya ada kamu
 satu-satunya.


2.. Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa
atau kekasih, dia tidak perduli! Baginya yang penting kamu
bahagia dan
kamu tetap menjadi impiannya.


 3.. Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa
adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik
walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah
bertambah.


 4. Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa
saja yang kamu
lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.


5. Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti
 'selamat pagi',
 'selamat hari minggu', 'selamat tidur',
take care', dan lain-lain
lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan
 kiriman SMS
itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang
berbeza,
bukan
"aku CINTA padamu", tapi berselindung ayat selain
kata cinta itu.

 
 6. Jika kamu menyambut hari ulang tahun dan kamu tidak
mengundangnya ke
majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan
menelefon untuk
mengucapkan selamat atau mengirim SMS.


 7. Orang yang
 mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang
dia lalui
bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri
 sudah
melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga
 untuknya. Dan
saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu
tidak bisa
berulang selalu.

 
8.Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap
kata-kata yang kamu
 ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa
 pernah
mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di
hatinya,
 berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan
padanya, dan
akhirnya kau
 musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang
 mencintai kamu.



9.Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu
 kegemaran
 kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia
ingin tahu
apa kgemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga,
walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya dia
 berjaya.


10.Kalau
kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema,
 atau
batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon
 untuk
bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu,
peduli
tentang kamu.

 

 11.Jika kamu mengatakan akan pergi kursus atau menghadapi
ujian, dia akan
menanyakan bila kursus atau ujian itu berlangsung, dan saat
 harinya
tiba dia akan mengirimkan SMS 'good luck' untuk
 memberi semangat kepada
 kamu.


 12. Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu
 barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu
yang biasa,
tetapi baginya barang itu sangat istimewa.

WUJUD LAGI KAH MEREKA-MEREKA YANG MACAM NI??






 
 
 



Wednesday, October 7, 2009

RED KEBAYA
    
            Saya tahu, begitu buruk bila saya mengenakan kebaya merah..hahahahaha


dengan rambot yang xterurus :P

AMOI CANTIK vs NYONYA TUA

Memang kalau saya pergi mana-mana xkirala la shopping complex ke, supermarket ke, kat mane-mane jela, pastinya orang akan keliru sama ada saya ini orang Cina atau  orang Melayu..
disini saya ingin membuat satu pengakuan bahawa, saya adalah melayu asli tetapi berketurunan cina ..(vodo!!maknenye bukan melayu asli la.hahaha)
Masih lagi tidak memahami, mengapa mereka tetap 'speakong' cina dengan saya, walaupun saya sudah masuk dan menjenguk ke kedai mereka lebih 5,6 kali,( i think so :P) 
 agaknya setiap kali saya mahu masuk kedai, perlu ke saya mengatakan
"Helloooo..miss..saya ni MALAY lahhhhh!!"
hahahah T_T

U're not chinese ewh.
No laa...im malay..
Owh..okay..Amoi, u manyak cantik..
owh..ok2..thanx..
U punye muka manyak macam cina loo..
Owh, my grandmother is chinese
Aiyooyoo..talak pandai cakap cina
hehehe..xpandaila aunty..paham-paham macam tu je..
lol..manyak rugi laa..
hehehe..yela tu..
Aiyoo..macam cina la u..
iyeee..iyee..aunty
manyak cantik
hehe..iyee...iyee..
(dalam hati..sudah-sudah la tu, penat nak melayan kerenah aunty ni..)

noted; purple itu saya, biru itu nyonya tua :P


saya ke amoi cantik itu :p




40 Things Girls Wish Guys Knew..


1. Dont tell us when you think other girls are hot.



2. Whenever possible, please say whatever you have to say during commercials before we get bored.



3. Mark anniversaries on the calendar.



*4. We think about you all the time.



*5. This is how we see it: Don’t call = Don’t care.



6. Which also means that if we dont call, take a hint.



7. We like you to be a little jealous. But overly possessive is not necessary.



8. We’re allowed to be late. You’re not.



9. Eye contact is the key.



10. Don’t take longer to get ready than we do.



11. Laugh at our jokes.



*12. 3 words: honesty, honesty, honesty!



13. Girls can be groupies. Guy groupies are stalkers.



14. Do not start with us. You will not win.



15. Would you like it if a guy treated your sister that way? Didn’t think so.



16 If you ask nicely, we`ll answer the same way.



17. We will never have enough clothes or shoes.



18 Open the door for us no matter where we are.



19. We love surprises.



*20. Pay attention to the little things we do, because they mean the most.



21. Always brush your teeth before you see us. A fresh mouth and white teeth are a necessity.



22. Clean your room before we come over.



*23. Even though you’re sometimes insensitive and hurt us, we still love you with everything we are.



24. Don’t act hard around your friends



25. Sometimes “NO” really means “NO!”.



26. “Wife beaters” are not an adequate form of fashion.



27. Sensitive guys are great.. but crying more than we do in a movie just isn’t right.



28. Dont let ex-girlfriends cause drama, relationships are stressful enough.



*29. It takes a special kind of stupid to forget birthdays.



*30. “Fat chicks” have feelings, too.



31. Silent treatment, shoulder shrugs, tears, yelling, & nasty looks add up to = YOU DiD SOMETHiNG WRONG.



32. The excuse “I can’t dance” is unacceptable. We will appreciate the simple fact that you're trying.



*33. Just because a girl doesnt pick up on the first ring, doesnt mean she's not waiting by the phone.



34. You dont have to spend a lot; if it means a lot.



35. Dont say you love me if you dont mean it.



*36. Dont lie to us. We will catch you.



*37. Dont you ever answer our question with only ONE word! We hate it!



38. Just BE by our side when shopping means you are not allowed to flirt while we shopping



39. Please give us some comment while shopping.. it's compulsory.



*40. When the girls get together, we talk about everything. Meaning, my best friends know everything about you.


..................................



Im sick..

Perasaan membelog kali ini, adalah satu perasaan yang sangat teruja, setelah sekian lama meninggalkan belog yang xcun ni..
adalah disebabkan beberapa sebab yang telah melanda diri ini..
Dan sebabnya, aku telah dilanda virussssssss....
DEMAM.DEMAM.DEMAM
Aku telah dilanda demam panas, berskala 38.7 darjah celcius..gilew woo..selama 5 hari, aku jadi orang yang xterurus, badan pun da susut, hati pun da kering..seb baik aku xsaspek H1NI...huh...

p/s: Windu ini blog :)

Tuesday, September 29, 2009

Kenangan di MOS. Mish Ma Hawt Babe



Saye di hujung sekali sebelah kiri :p
Saya rasa awak gila...

Setelah beberapa lama xbukak myspace, baru hari ini terasa, macam nk tengok ape yang ada dalam myspace tu..

Sekali ada seorang hamba Allah ni kate aku awek die, beriye lak tu..saya rasa awak salah orang...saya memang xknal sape awak...

Then, dia boleh cakap, dia tengok gambar saya yang ni...


memang xsah lagi, saya pernah jadi boyfriend awak...
I'm just curious, bia betol mamat nie..kenal pun x...memang sah awak GILA..
Lastly, saya buat bodo je ngan dia, walaupun inbox saya penoh dengan mesej dia..
*sigh*
IMMATURE AND MATURE

IMMATURE LOVE SAYS : ' I LOVE YOU BECAUSE I NEED YOU '
MATURE SAYS : ' I NEED YOU BECAUSE I LOVE YOU'
 By Erich Fromm



.......I'M JUST SAY YESSSSSSSSSSS.......
JUST MISS THEM DAMN MUCHHHHHHHHH!!


My besh buddies- Mr Joker
(susah senang mase kt perak dulu, die jela yang banyak tolong aku)


My Sweety Babe -Khaty
(Kami suke bergosip bersama-sama :) )


My Lil Cutey Babe - Ana
(Kawan semengumpat, sebilik sesama masa kat perak)


My Hawt Mom - Kieyla
(Windu nak gewdix same-same, walaupun kamo sudah menjadi seorang ibu)


My hawt babe - Hanna
(walaupun da lame xberjumpe, kenangan di UPUM, xdapat dilupakan)


My gorjez mummy - Ieda
(Sebab ko ganaz, aku windu same kamo)



Lastly,
Siapa dia ni???
dia ni aveen firman..
kawan hanya melalui myspace, hanya jumpe beberapa kali sahaja, namun sering ber 'sms'
masing-masing sibuk..
misshh cutey boy neh..

shhhhhhh.....



Dia adalah kawan saya..
i'm just call him as..
ELEPHANT
PRETZEL
ICE CREAM
LAMPU SULUH
.....
(agak lucah bunyinye kan :P)
anyway..miss him..
ade ke patut call me as muncit..grrrr...

Monday, September 28, 2009

Transparent Phone

Hari ini aku dapat satu email dari seorang hamba Allah ni, wat aku terkezut...kalaulah aku dapat HANDPHONE neh...huhuhu...

Window Phone - concept phone On one hand, clear conceptual phones already, so this is not just the first, but on the other, the so-called Window Phone has one impressive feature - its transparent housing varies depending on the weather! Thus, in the sunny days, the screen will be completely transparent, on a rainy day it will appear «virtual» drop, but it is covered with frost frost. Ie translucent screen will look like as well as present a window into a variety of weather. I do not know how it will be practical, but at least, very original! :)













CANTIK KANNNNNNNNNN....
Mana satu ni...

Sebenarnya sampai sekarang, aku masih lagi konfius memikirkan hati dan perasaan ini.
Kedua-duanya aku sayang,aku suka..dan semua kawan-kawanku kata ku gila..mana mungkin boleh sayang dua orang dalam satu masa..Ahhh..pedulikan ape orang nak cakap, mereka hanya mampu mengata, tetapi tidak mampu merasa dan memahami keperitan perasaan ini..huh.. Alkisahnya...yang si A ni baik pulak tu, yang si B ni xsah kalau xlayan aku macam dunia ni aku yang punye. Yang si A ni bijak pandai, beragama, tapi yang paling aku xsuka selekeh..xpela..itu boleh adjust..:p, Yang si B ni plak, romantik, caring, layan aku macam princess, tapi kurang dalam mendalami Islam, tetapi bab-bab fashion, dia memang no 1, maskulin and metrosexual guy..huhu..Kadang-kadang, dia boleh jadi prunding imej aku..:p, tapi sayangnya, boleh ke untuk masa depan aku, yang dia hanya tau ilmu duniawi, yang wajib ditunaikan lansung xdipedulikan.....How can i find my future husband???? Aduiii...runsing, bingung...kata adik-adikku..buatla solat istikharah, atleast dapat petunjuk mana yang terbaik tuk aku....betol jugak...
tapi, aku tetap risau, boleh caya ke laki-laki ni, sebelom kahwin semuanya indah. lepas kahwin semuanya pecah..hurm..itu xkena, ini xkena...balik-balik, perempuan yang merana....

Dalam hati aku, aku cuma berharap, YA TUHAN YANG MAHA ESA, MAHA KUASA, tunjukkan lah aku insan yang terbaik, tuk aku mengharungi  liku-liku perjalanan hidup bersamanya sepanjang akhir hayatku...dan sudi menerima diri ini seadanya...:p



Sunday, September 27, 2009

Satu hari di pagi raya..

alaaaa...mama, nk gak pkai selendang..nk cube2 je...
ma mum said..suke aty kamu laa..


dan...ini lah hasilnya..:)
Bila aku letak pix ni je dalam fb...kemain ramai lagi yang memberikan komen..
anyway thanx for ur support guys..
doakan saya berubah :P

Gewdix di pagi raya bersama sepupu2 ku


me in Grey scarf and ma cousin in Orange scarf

Hmm,actually da lme xmembel0g,neway,m n0e im late t0 wish salam aidilfitri..diz year,i buat perubahan dlm dr,wlaupun impaknye xla ckup besa,ttp berselendang di pg raye adalah idea yg baik dlm dr ni,weee...neway,i wanna t0 impr0ve myself;-)







Tuesday, September 15, 2009

HE'S AWESOME!!!

I'm falling love again wit Jensen Ackles
Setelah melihat semula kesemua lakonannya dalam Supernatural,
Bagi saya dia sangat sexyyy, full sense of humor, caring and the most important things, dia adalah kacak dimata saya :)
ALASAN...

Mengapakah setiap kali bila ditujukan kaum adam soalan 'mengapakah mereka seringkali tidak berpuasa' pastinya alasan-alasan ini lah yang selalu mereka berikan...

1. Youuuu...arini i xlarat la nak puasa, sebab i banyak keje arini, penat sangat
2. I sakit perut la u, gastrik...
3. I puasa lagi buat masa ini, tapi xtaw la petang nanti
4. I xbangun sahur la pagi tadi, so xboleh nak puasa
5. I pun period gak :P ( jawapan paling peymes)

ini adalah berdasarkan fakta-fakta yang telah saya kaji sepanjang bulan puasa ini mengenai kerenah kaum adam..huhu

*sigh*

Monday, September 14, 2009

“Love doesn’t hurt"

Artikel ini dipetik dari seorang kawan lama aku dari fb..iaitu Farzana Izak...aku sangat teruja ketika membacanya..(sayang i curi artikel u, sebagai informasi untuk kesemua wanita diluar sana :P)
Artikel kali ini I ingin tujukan khas buat ‘Insan Teristimewa’ yang bernama LELAKI, … yes mereka yang menggelarkan diri mereka lelaki…TETAPI lelaki yang membelasah dan memukul wanita! Dimana, mereka ini langsung tidak layak dipanggil lelaki!

Ingin I rujuk kepada siri ‘The OPRAH Winfrey show’ pada awal tahun ini, I guess semua orang kenal Oprah Winfrey, pengacara talk show Moghul.

Setelah berlakunya, insiden rapper Chris Brown memukul penyanyi terkenal Rihanna…dan setelah Chris Brown menyesal dan mengaku salah di mahkamah dan dijatuhkan hukuman dengan berkelakuan baik dan ‘komuniti servis’, then Chris Brown meminta diampun dan dimaafkan….serta memberi alasan Rihanna lah yang telah membuatkan dia terlalu cemburu, dan membuatkan dia hilang sabar…Lalu snap dan belasah kekasihnya, Oprah telah memberi satu kenyataan pedas…

“Love doesn’t hurt! And if a man hits you once, he will hit you again,” she added. “He will hit you again and again. I don’t care what his plea is.” - Oprah Winfrey

Let me translate it mengikut apa yang I faham,

“Cinta tidak menyakitkan! Jika lelaki memukul anda sekali, dia akan memukul anda sekali lagi! Oprah menambah, lelaki akan memukul anda sekali lagi dan lagi, tidak kira apa rayuan nya.”

Perhatikan kepada ayat Oprah, “I don’t care what his plea is.” mengapa Oprah mengatakan begitu? Ianya adalah sesuatu kelaziman bagi lelaki kaki pukul…setelah mereka memukul dia yang disayangi, the next thing they do adalah, MEMINTA MAAF dan memberi berbagai alasan untuk cover rasa bersalahnya!

“Sorry sayang, I tak sengaja…I marah sangat tadi. You lah buat I marah…kalau tak I tak pukul you. I sayang sangat kat you dear. I’m sorry sayang, I love you so much, I tak buat lagi.”

“KEPALA HOTAK DIA!! amenda lu ingat lu boleh belasah pompuan pastu senang-senang minta-maaf?” And then yang girl pulak boleh bagijawapan sebagai kekasih kepada lelaki ini…

“Okay sayang, next time you jangan buat lagi. I pun janji…i takkan buat you marah lagi”

WO! WO!…back up a little. Tengok balik situasi tuuu…you, wanita meminta maaf setelah kekasih belasah you? It is okay for him to hit you? Hey beb, tiada kesalahan di dalam dunia ini yang membolehkan dia memukul you okay!

Yes dalam Islam, suami boleh memukul isteri, tapi itu SEKIRANYA… Isteri melacurkan dirinya dan melanggar nas-nas Islam. BUT itu suami isteri…
 Tapi you all yang tengah bercinta ni…please lah okay! Seperti Oprah katakan, lelaki kaki pukul ini, akan kembali memukul dan memukul lagi. Hari ini salah you begitu, esok akan ada salah lain pula. Dan dia pasti akan memukul you lagi.

Sehinggalah you akan jadi :-
 seorang yang lemah, hidup dalam ketakutan, tiada keyakinan diri. Hilang kepercayaan kepada semua orang.


Beginikah kehidupan yang you mahu, hanya kerana sebuah cinta? Hanya kerana dia berkata yang dia sangat sayang kan you? Rela you diseksa, dibelasah, disepak terajang?

 
PENTING*
JANGAN jadikan diri anda mangsa hanya kerana sebuah cinta.


BE BRAVE, tiada apa yang anda mahu takutkan, keluar dari perhubungan itu, break it off!


Tinggalkan lelaki kaki pukul. Kalau kena belasah, kena ugut, worst scenario, report to the police!!


JANGAN KASIHAN kan lelaki abusive ini, tunjukkan lebam dan luka anda ke mata dunia!


Jika dia lelaki yang telah mengambil dara anda, jangan risau! Ramai lagi lelaki yang sanggup menerima anda!


Malu pada keluarga? Lebih memalukan lagi jika anda terus di dalam perhubungan yang menyeksakan ini


BERTINDAK HARI INI BEB!!!


Hey beb, There are NO MORE LOVE laaa, serious! Only left is extreemly obssession! because if there is ia tidak akan menyeksa you…

“kerana cinta tidak menyakitkan, Love doesn’t hurt, if it does…that’s NOT LOVE!”


Please girl, Speak Out your mind!!!
Tidak sanggup saya jadi sebegini rupa..
(Ini adalah kawan saya bernama Farzana Izak, kata nya, disebabkan saya curi artikel dia, dia berharap, saya meletakkan gambar dia dalam belog saya ini..sayang, bagi i gambar ni paling cute..:P)